Rusko vyhlásilo cvičný bojový poplach v ďalších vojenských útvaroch

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 09:33 • 2 min
Rusko vyhlásilo cvičný bojový poplach v ďalších vojenských útvaroch

MOSKVA - Ruská armáda aj dnes pokračuje v testovaní bojovej pripravenosti svojich jednotiek. Bojový poplach bol dnes vyhlásený v motostreleckých útvaroch v Pskovskej a Leningradskej oblasti. V pohotovosti je aj námorná pechota Čiernomorskej flotily, informovali ruské tlačové agentúry s tým, že ide o súčasť plánu prípravy ruských ozbrojených síl na rok 2015.

slovakia

left justify in out

Ruské ozbrojené sily počas uplynulých dvoch týždňov začali vojenské cvičenia v rôznych častiach krajiny, a to bez ohľadu na reakciu západných štátov, ktoré v súvislosti s tým vyjadrili znepokojenie z nárastu aktivít ruskej armády. Ruské ministerstvo obrany deklarovalo, že príprava armády je vnútornou vecou každého štátu.

 

Agentúra RIA Novosti minulý týždeň napísala, že počas marca sa na juhu a východe Ruska uskutočnia veľké manévre tam dislokovaných jednotiek. Námorné manévre sa konajú nielen v Baltickom mori, ale aj v Japonskom mori na východe Ruska.

 

Rozsiahle cvičenie sa od pondelka až do soboty koná v arktickej oblasti, kde prakticky všetky plavidlá ruskej Severnej flotily opustili arktický prístav Severomorsk a nacvičovali obranu voči vzdušným útokom nepriateľa.

 

Od nástupu Sergeja Šojgu do funkcie ministra obrany sa v Rusku začalo s praxou vopred neavizovaných vojenských cvičení, ktoré sú skúškou bojovej pripravenosti jednotlivých útvarov. Cieľom previerok je ukázať reálny stav v armáde a naučiť vojakov všetkých stupňov reagovať rýchlo v čase ohrozenia, uviedli ruské agentúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies