Rusko vydalo nové učebnice dejepisu, ktoré zahŕňajú aj časti o vojne na Ukrajine

NETKY.SK • 8 August 2023, 16:30 • 2 min
Rusko vydalo nové učebnice dejepisu, ktoré zahŕňajú aj časti o vojne na Ukrajine

MOSKVA - Ruské ministerstvo školstva predstavilo nové učebnice dejepisu pre žiakov stredných škôl, ktoré obsahujú aj časť o tzv. špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Nové učebnice pre žiakov desiateho a jedenásteho ročníka predstavil v pondelok ruský minister školstva Sergej Kravcov. Študenti by ich mali začať používať od septembra. Tieto nové knihy podľa ministra obsahujú informácie o príčinách začiatku špeciálnej vojenskej operácie a jej cieľoch, denacifikácii a demilitarizácii. "Učebnice pre 11. ročník zachytávajú tie najdôležitejšie udalosti spojené s opätovným zjednotením Krymu a Sevastopola, príčinách a priebehu špeciálnej vojenskej operácie a pripojením nových regiónov k Ruskej federácii," uviedol Kravcov. 

Termín špeciálna vojenská operácia je eufemizmus, ktorým Kremeľ dlhodobo označuje vojnu na Ukrajine, pripomína CNN. Minister okrem toho prisľúbil, že učebnice budú po skončení vojny aktualizované. "Hneď, ako vyhráme," povedal. "Už teraz vyhrávame informačnú vojnu, no špeciálna vojenská operácie skončí a skončí našim víťazstvom. Učebnice samozrejme prejdú úpravou," uviedol Kravcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / CNN Foto: CNBC
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies