Európanov stratených na jednej z najvyšších hôr sveta sa nepodarilo vypátrať

NETKY.SK • 7 Marec 2019, 06:20 • 2 min
Európanov stratených na jednej z najvyšších hôr sveta sa nepodarilo vypátrať

ISLAMABAD - Tím španielsko-pakistanských vysokohorských záchranárov ukončil v stredu pátranie po dvoch európskych horolezcoch, ktorí sa koncom februára stratili v nepriaznivom počasí na deviatej najvyššej hore sveta.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom tajomník pakistanského horolezeckého klubu Karrar Haidri.

 

img

 

Tím záchranárov dospel k rozhodnutiu odvolať pátranie v stredu po ďalšom neúspešnom dni. Haidri dodal, že to bolo pre všetkých "veľmi bolestivé rozhodnutie". Záchranári, pakistanská armáda aj rodiny a priatelia horolezcov robili všetko čo bolo v ich silách, aby ich našli, dodal Haidri.

 

Talian Daniele Nardi (42) a Brit Tom Ballard (30) sú nezvestní už viac ako týždeň po tom, ako ich na vrchu Nanga Parbat (8125 m), ležiacom v severnom Pakistane, zastihlo nepriaznivé počasie.

 

img

 

Po dvojici horolezcov tento týždeň znova s pomocou dronov na pakistanskej osemtisícovke pátrali skúsení horskí záchranári zo Španielska a Pakistanu. Záchrannú misiu však komplikovalo mimoriadne lavínové nebezpečenstvo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies