Rusko si pripomenulo 70. výročie vojenskej prehliadky z roku 1941

NETKY.SK • 8 November 2011, 06:03 • 2 min
Rusko si pripomenulo 70. výročie vojenskej prehliadky z roku 1941

Rusko si pripomenulo 70. výročie vojenskej prehliadky z roku 1941

slovakia

left justify in out

img

Tisíce ruských vojakov a kadetov pochodovali dnes po moskovskom Červenom námestí, aby si uctili účastníkov vojenskej prehliadky spred 70 rokov - zo 7. novembra 1941 -, ktorí sa potom vydali na front brániť Moskvu pred vpádom nacistických síl do krajiny.
Na dnešnej prehliadke sa podľa agentúry AP zúčastnilo približne 6000 ľudí, mnohí z nich v uniformách z čias druhej svetovej vojny, historické tanky T-34 a ďalšie zbrane. Prehliadku, ktorá zahŕňala aj imitáciu bojového cvičenia a prípravu delostreleckých posádok na boj, sledovali veteráni vojny.
V sovietskej ére sa vojenské prehliadky konali každý rok 7. novembra na oslavu Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie (VOSR) a mnohí starší Rusi oslavujú boľševickú revolúciu naďalej, hoci Rusko zrušilo 7. november ako sviatok v roku 2005.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies