Rusko považuje cenu okolo 50 USD za barel za akceptovateľnú

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 11:58 • 2 min
Rusko považuje cenu okolo 50 USD za barel za akceptovateľnú

MOSKVA - Rusko verí, že cena ropy na úrovni 45 až 50 USD za barel je akceptovateľná pre nastolenie rovnováhy na trhu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje, ktorému sú známe plány Ruska pred aprílovými rokovaniami s ďalšími producentmi ropy. Poprední svetoví producenti ropy sa stretnú 17. apríla v Dauhe, aby potvrdili predbežnú dohodu o tom, že produkcia ropy zostane na januárových úrovniach. Túto dohodu dosiahli Rusko, Venezuela, Katar a Saudská Arábia.


"Teraz sa nehovorí o tom, ako dlho bude zmrazenie produkcie v platnosti a ani o spôsoboch, ako situáciu monitorovať,“ povedal jeden zo zdrojov. "Úroveň 45 až 50 USD za barel je akceptovateľná z pohľadu nastolenia rovnováhy na trhu. Ak by ceny stúpli, produkcia bridlicovej ropy by sa mohla zotavovať,“ uviedol zdroj.


Produkcia ropy v Rusku vo februári dosiahla 10,88 mil. barelov ropy denne. Bol to rovnaký objem ako v januári, pričom išlo o najvyššiu úroveň ťažby za takmer 30 rokov. Vyplýva to z údajov ruského ministerstva energetiky zverejnených v začiatkom marca. Údaje sú prvým opatrným signálom, že Rusko dodržuje sľub a zmrazilo ťažbu.

(1 EUR = 1,1367 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies