Rusko plánuje prvý štart z kozmodrómu Vostočnyj v decembri 2015

NETKY.SK • 18 November 2014, 15:27 • 2 min
Rusko plánuje prvý štart z kozmodrómu Vostočnyj v decembri 2015

MOSKVA - Prvý štart z ruského kozmodrómu Vostočnyj, ktorý je momentálne vo výstavbe, sa uskutoční v decembri 2015, keď raketa vynesie do vesmíru dve družice. Oznámil to dnes ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin.

slovakia

left justify in out

"Do konca roka 2015 sa chystáme postaviť štartovaciu rampu, technický komplex a blízke mestečko. Prvé vypustenie do vesmíru z Vostočného je naplánované na december 2015. Do vesmíru vypustíme dve družice. Do mája 2015 budú obe družice dovezené na kozmodróm... Po ukončení výstavby štartovacej rampy sa pustíme do projektu ťažkej nosnej rakety Angara," citovala Rogozina agentúra TASS.
     

Rusi budujú kozmodróm Vostočnyj v oblasti mesta Uglegorsk v Amurskej oblasti na Ďalekom východe. Vostočnyj bude prvým ruským kozmodrómom určeným pre civilné projekty, ktorý umožní Rusku nezávislý prístup do vesmíru. Do plnej prevádzky ho plánujú uviesť v roku 2020. V súčasnosti si Rusko prenajíma kozmodróm Bajkonur v Kazachstane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies