Rusko má v roku 2015 vyťažiť okolo 10,6 mil. barelov ropy denne

NETKY.SK • 11 December 2014, 17:08 • 2 min
Rusko má v roku 2015 vyťažiť okolo 10,6 mil. barelov ropy denne

MOSKVA - Ruské ministerstvo energetiky odhaduje, že domáca produkcia ropy v budúcom roku dosiahne 10,56 až 10,60 mil. barelov denne (bpd).

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo štvrtok námestník ministra energetiky Kirill Molodcov. V novembri sa produkcia pohybovala v blízkosti postsovietskych maxím na úrovni 10,63 mil. bpd. Priemerná cena však v porovnaní s historickými rekordmi počas leta klesla takmer o polovicu a v súčasnosti predstavuje 65 USD za barel. Moskva minulý mesiac neuspela so snahou presvedčiť členské štáty ropného kartelu OPEC, aby podporili ceny obmedzením produkcie.

 

Najväčší producent ropy na svete Rusko je zároveň druhým najväčším globálnym exportérom komodity po Saudskej Arábii. Z krajiny sa denne vyvezú zhruba 4 mil. barelov ropy. V závislosti od dopytu na trhoch sa môže exportné objemy v budúcom roku zvýšiť alebo aj znížiť, uviedol ďalej Molodcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies