Rusko je pripravené poslať do Iránu raketové systémy S-300

NETKY.SK • 14 August 2015, 19:34 • 2 min
Rusko je pripravené poslať do Iránu raketové systémy S-300

MOSKVA - Rusko je pripravené poslať do Iránu raketové systémy zem-vzduch dlhého doletu S-300 a pracuje na tom, aby boli sankcie uvalené na Irán odstránené čo možno najskôr, povedal dnes námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie o dodávke týchto systémov schválili ruský prezident a dolná komora parlamentu a v súčasnosti sa pracuje na technických aspektoch dodávky, informoval Riabkov reportérov v Moskve.

 

Podľa správy agentúry DPA Riabkov povedal, že Rusko je "plne spokojné" s iránskou jadrovou dohodou a dodal, že bude uplatnená bez ohľadu na to, či ju USA podporia alebo nie.

 

Spojené štáty by sa podľa Riabkova mali vzdať plánov na rozmiestnenie protiraketového štítu vo východnej Európe, ktorý by bol v dosahu Ruska. USA trvajú na tom, že jeho cieľom je obrana pred možnými útokmi z Iránu, napriek značnej vzdialenosti tejto krajiny.

 

"Nevidíme žiaden dôvod, aby sa v plánoch (na raketový štít) pokračovalo, nehovoriac už o takom zrýchlenom tempe a s jasným cieľom proti ruskému jadrovému potenciálu," citovala Riabkova agentúra DPA.

 

Irán a šesť svetových mocností dosiahlo v júli dohodu o obmedzení iránskeho jadrového programu výmenou za odvolanie sankcií. Bezpečnostná rada OSN 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies