Rusko chce prioritne podporiť dvesto firiem

NETKY.SK • 9 Február 2015, 10:08 • 2 min
Rusko chce prioritne podporiť dvesto firiem

MOSKVA - Ruská vláda pripravila zoznam takmer dvesto firiem, ktoré sa môžu uchádzať o štátnu pomoc v rámci programu na podporu ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v nedeľu ministerstvo hospodárstva. Na zozname sa nachádzajú energetické giganty ako Gazprom, Lukoil a Rosnefť, ťažobné spoločnosti Alrosa a Norilsk Nickel, či oceliarne Severstal a Evraz. Firmy tvoria zhruba 70 % hrubého domáceho produktu (HDP) krajiny a na celkovej zamestnanosti sa podieľajú pätinou. Spoločnosti uvedené na zozname majú mať v prístupe k štátnej pomoci prioritné postavenie.

 

Ruská vláda minulý mesiac oznámila, že na podporu ekonomiky plánuje vynaložiť aspoň 2,34 bil. RUB. Ruská ekonomika pod tlakom nízkych cien ropy a západných sankcií smeruje do recesie. Program počíta s rekapitalizáciou štátnych bánk a vládnymi garanciami investičných projektov. Peniaze do programu má vložiť aj Národný majetkový fond, ktorý spravuje aktíva v hodnote 4,39 bilióna RUB. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies