Kováčikov srdcervúci odkaz z väzenia!

NETKY.SK • 25 September 2021, 8:14 • 2 min
Kováčikov srdcervúci odkaz z väzenia!

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik sa rozhodol, že už nebude mlčať. Napísal otvorený list. Pirovnáva v ňom súdny proces k totálnej fraške. V liste odznela veta: „Rozkaz znel jasne! A to už odo dňa 22. 10. 2020, keď som bol zadržaný: KOVÁČIK MUSÍ SKONČIŤ!“

slovakia

left justify in out

Kováčik neustále tvrdí, že je nevinný, napriek všetkým obvineniam a odsúdeniu za prijatie 50-tisícového úplatku a odmietnutia podania sťažnosti za prepustenie šéfa mafiánskej skupiny takáčovcov Ľubomíra Kudličku.

 

img

 

Súvisiaci článok: Dušan Kováčik bol podľa obhajcu odsúdený za podporu zločineckej skupiny, ktorá nie je dokázaná

 

Kováčikov obhajca Erik Magál na tlačovej konferencii dodal, že sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská zamietla takmer 70 návrhov na vykonanie dôkazov. „Sme presvedčení, že vykonanie týchto dôkazov by preukázalo, že Kováčik sa skutku nedopustil.“ 

 

Dušan Kováčik adresoval verejnosti otvorený list, v ktorom sa vyjadril k  svojmu predchádzajúcemu konaniu. Vo svojom liste prirovnáva súdny proces k totálnej fraške. Podľa jeho slov rozsudok pre neho nebol prekvapením. „Vôbec nie! Vzhľadom na  celý priebeh prípravného konania, ako aj hlavného pojednávania som nič iné ani nemohol očakávať,“ píše.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Dušan Kováčik čelí ďalšej obžalobe

 

Na vysvetlenie, prečo to tak vníma, pripomenul hlášku z filmu Pelíšky: „Rozkaz znel jasne! A to už odo dňa 22. 10. 2020, keď som bol zadržaný: KOVÁČIK MUSÍ SKONČIŤ!“ Počas procesu podľa neho neboli rešpektované základné zásady trestného konania.

 

Úprava výpovedí

 

Kajúcnici mali svoje výpovede upraviť v záujme toho, aby zostali na  slobode. „Jeden z kajúcnikov povedal, že v  kolúznej väzbe sa buď zbláznite, alebo začnete spolupracovať – on sám sa „zlomil“ už za tri dni a začal rozprávať čokoľvek, len aby sa dostal von z väzby, získal benefity a zachránil sa tak pred vysokým trestom, čo mu stále hrozí!“ uviedol Kováčik.

 

Upratovanie v spisoch

Krátko po odsúdení Kováčika ho obvinili znova v  inej veci. Dozorujúci prokurátor naňho podal ďalšiu obžalobu za branie úplatkov. Kováčik mal prijať 50 000 eur od Petra Košča, známeho pod prezývkou Pán X. Kováčik mu mal urobiť službu v tom, že odňal dva spisy vtedajšiemu dozorujúcemu prokurátorovi Petrovi Kyselovi. Obvinený z podplácania je aj Peter Košč, ktorý sa ukrýva v zahraničí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona