Ruského opozičného lídra Navaľného nakrátko zadržali

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 21:30 • 2 min
Ruského opozičného lídra Navaľného nakrátko zadržali

MOSKVA - Ruská polícia v stredu nakrátko zadržala opozičného aktivistu Alexeja Navaľného, ktorý chce kandidovať na post moskovského starostu.

slovakia

left justify in out

Urobila tak po tom, ako sa prišiel oficiálne zaregistrovať do sídla volebnej komisie, kde ho privítalo približne 200 prívržencov. Účastníkov zhromaždenia, medzi ktorými bolo mnoho novinárov, polícia upozornila, že ich konanie je "nezákonné" a Navaľného snažiaceho sa im prihovoriť odviedla do svojho minibusu. Po tom, ako dav znemožnil odjazd vozidla, ho však prepustili.

Popredný kritik ruského prezidenta Vladimira Putina sa chce uchádzať o kreslo starostu Moskvy v septembrových predčasných voľbách, a to i napriek obvineniu zo sprenevery, za ktorú mu hrozí šesťročný pobyt vo väzení a pokuta. Súd v meste Kirov by mal vyniesť rozsudok v jeho prípade 18. júla. V prípade, že volebná komisia Navaľného kandidatúru schváli, v hlasovaní bude stáť proti úradujúcemu starostovi Sergejovi Sobjaninovi dosadenému v roku 2010 Putinom. Prieskum preferencií, ktorého výsledky v stredu zverejnilo nezávislé Levadovo centrum, však predpovedá jednoznačné víťazstvo Sobjanina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies