Ruské veľvyslanectvo v Kyjeve sa opäť stalo terčom útoku

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 10:35 • 2 min
Ruské veľvyslanectvo v Kyjeve sa opäť stalo terčom útoku

KYJEV - Niekoľko ľudí v noci nadnes zaútočilo zápalných fľašami na budovu ruského veľvyslanectva v Kyjeve. Polícia ich následne zadržala. K materiálnym škodám ani požiaru nedošlo, informovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Pred ruským veľvyslanectvom sa v posledných dňoch opakovane konajú zhromaždenia ľudí, ktorí žiadajú, aby Rusko prepustilo z väzenia ukrajinskú pilotku Nadiju Savčenkovú a vydalo ju Ukrajine. Protestné akcie sa uskutočnili aj pred ruskými konzulátmi v Ľvove a Odese a rovnako ako v Kyjeve ich sprevádzali násilnosti.

 

V dôsledku násilných protestov Rusko adresovalo ukrajinskému ministerstvu zahraničných vecí protestnú nótu. Ukrajinské úrady však na ňu doteraz oficiálne nereagovali, spresnila RIA Novosti. Ukrajinský minister zahraničných veci Pavel Klimkin sa však nechal počuť, že "plne podporuje pokojné protesty" na podporu Savčenkovej. V rovnakom duchu sa vyjadril aj predseda vlády Arsenij Jaceňuk.

 

Savčenková je v Rusku obvinená z vraždy dvoch ruských novinárov, pokusu o vraždy a za protizákonné prekročenie hranice do Ruska. Prokuratúra pre ňu žiada trest 23 rokov odňatia slobody. Savčenková vinu odmieta a na protest proti svojho väzneniu v Rusku vyhlásila hladovku. Rozsudok v jej prípade súd v Donecku v Rostovskej oblasti na juhu Ruska vynesie 21. a 22. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies