Po streľbe na strednej škole zomrel ďalší študent

NETKY.SK • 1 December 2021, 20:08 • 2 min
Po streľbe na strednej škole zomrel ďalší študent

WASHINGTON - Zástupca šerifa michiganského okresu Oakland Mike McCabe uviedol, že motív útoku zatiaľ nie je známy. Policajti pri zadržaní podozrivého zaistili pištoľ aj niekoľko zásobníkov.

slovakia

left justify in out

Utorková streľba na strednej škole v americkom štáte Michigan má ďalšiu obeť.  Ide o 17-ročného študenta, ktorý podľahol zraneniam, informovala o tom agentúra AP. Ďalšími obeťami streľby sú 3 študenti vo veku 14 až 17 rokov.

 

img

 

Po vyčíňaní maloletého strelca je zranených ešte 7 ďalších študentov, niektorí z nich sú v kritickom stave, vrátane 14-ročného dievčaťa, ktoré po operácii pripojili na prístroje. Útočník postrelil do ramena aj jedného z učiteľov, ktorého už medzičasom prepustili z nemocnice.

 

K téme: VIDEO: Tínedžer strieľal v škole! Hlásia mŕtvych aj zranených

 

Polícia zasahovala v utorok na strednej škole v obci Oxford Township približne 48 kilometrov severne od Detroitu okolo 12:55 miestneho času (18:55 SEČ) po tom, čo dostala hlásenie o strelcovi. Toho následne identifikovala ako 15-ročného študenta tejto školy

 

img

 

Strelnú zbraň, ktorou študent útočil, kúpil 26. novembra jeho otec. Podľa šerifa michiganského okresu Oakland Michaela Boucharda si študent, ktorého polícia zadržala ihneď po príchode na miesto, pred útokom nacvičoval streľbu zo zbrane, čo dokazujú fotografie na sociálnych sieťach. Podľa Boucharda však zatiaľ nie je jasné, prečo si chlapcov otec zaobstaral zbraň. Zadržaný mladík nemá žiadne policajné záznamy a ani disciplinárne tresty súvisiace s jeho správaním v škole.

 

Prečítajte si tiež: Čech dostal doživotie za podpálenie bytu, v ktorom sa konala narodeninová oslava

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona