Ruská štátna duma poskytla komentár o plánoch Poľska postaviť na svojom území americkú vojenskú bázu

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 21:39 • 2 min
Ruská štátna duma poskytla komentár o plánoch Poľska postaviť na svojom území americkú vojenskú bázu

MOSKVA - Varšavská politika môže viesť ku konfrontácii v blízkosti rusko-poľskej hranice, povedal pre RIA Novosti podpredseda výboru pre obranu Štátnej dumy Jurij Švitkin.

slovakia

left justify in out

Už skôr Politico s odkazom na dokumenty ministerstva obrany Poľska uviedlo, že Varšava je pripravená zaplatiť dve miliardy dolárov za vytvorenie stálej americkej vojenskej základne v Poľsku.

 

„Podľa môjho názoru táto politika vedenia krajiny nie je v súlade s názorom poľských ľudí. Je očividné, že krajina je vedená vojenským charakterom.“ povedal Švitkin.

 

Podľa neho takéto opatrenia ohrozujú stabilitu v regióne. Poslanec zdôraznil, že Rusko je pripravené prijať opatrenia na posilnenie svojej obrany. Podľa Švitkina je pravdepodobnosť, že Poľsko naozaj postaví na svojom území americkú vojenskú základňu veľmi vysoká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies