Ruská raketa Artemij Panarin bude v Rangers nosiť dres s číslom 10

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 10:39 • 2 min
Ruská raketa Artemij Panarin bude v Rangers nosiť dres s číslom 10

NEW YORK - Rangers sa vo vyraďovacích bojoch o Stanleyho pohár neukázali už v druhej sezońe po sebe. Len pred nedávnom sa však mužstvu z východného pobrežia Spojených štátov podarilo získať do svojich radov ruské eso Artemija Panarina.

slovakia

left justify in out

Panarin sa nevedel rozhodnúť, aké číslo si má v novom klube vybrať, a tak o tom nechal hlasovať svojich fanúšikov na svojom instagramovom účte, ktorého výsledok zverejnil aj na Twitteri. Fanúšikovia napokon rozhodli, že ruský mladík sa bude v drese Rangers objavovať na ľade s číslom 10.

 

 

V Chicagu Blackhawks nosil Panarin vo svojich prvých dvoch sezónach v profilige na drese číslo 72, v Columbuse mal 9. V Rangers je však deviatka vyradená na počesť legiend Andyho Bathgatea a Adama Gravesa. Panarin vytvoril na Twitteri anketu s oznamom, že bude nosiť buď 27, alebo 10. Fanúšikovia napokon rozhodli pre číslo 10 v pomere 52 ku 48 %. V rokoch 2009-2013 nosil v NY Rangers rovnaké číslo na drese aj slovenský útočník Marián Gáborík.

 

 

Po prvý raz si ruský krídelník obliekol nový dres pred stretnutím s trénerom "jazdcov" Davidom Quinnom. Príchod Panarina do New Yorku spôsobil v meste ošiaľ. Na svojom Twitteri ho oficiálne privítala aj ikona klubu brankár Henrik Lundqvist. Na veľkoplošnej obrazovke priamo pred Madison Square Garden bol zobrazený Panarin už v drese nového klubu a pri ňom svietil nápis: "Je to rozdielový hráč a je náš."

 

 

Dvadsaťsedemročný krídelník podpísal s "jazdcami" sedemročnú zmluvu v celkovej hodnote 81 494 milióna USD krátko pod otvorení trhu s voľnými hráčmi. V priemere zarobí 11 642 mil. USD za sezónu, čím sa zaradí k najlepšie plateným hráčom súťaže. "Moje srdce mi hovorilo, že Rangers je klub, v ktorom chcem byť. Myslím si, že som doma," uviedol Panarin pre zámorské médiá.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies