VIDEO: Lesné požiare v Alžírsku si vyžiadali 42 mŕtvych

NETKY.SK • 11 August 2021, 08:27 • 2 min
VIDEO: Lesné požiare v Alžírsku si vyžiadali 42 mŕtvych

ALŽÍRSKO - Lesné požiare v Alžírsku si v utorok vyžiadali 42 obetí vrátane 25 vojakov nasadených na pomoc pri ich hasení.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi je 17 civilistov a 25 vojakov, ktorí podľa prezidenta Abdala Madžída Tabbúna zachránili 100 ľudí od ohňa v dvoch oblastiach regiónu Kabýlia. Jedenásť ďalších vojakov utrpelo popáleniny, štyria z nich vážne, informovalo ministerstvo obrany. Podrobnosti, ktoré by vysvetlili vysoký počet obetí z radov ozbrojených síl, zatiaľ nie sú známe.

 



Hornatá Kabýlia, ktorá sa nachádza 100 kilometrov východne od hlavného mesta Alžír, je posiata ťažko dostupnými dedinami a v dôsledku rastúcich teplôt má obmedzenú vodu. Niektorí dedinčania pred ohňom utiekli, ďalší sa ho snažili svojpomocne uhasiť. V regióne nemajú žiadne hasičské lietadlá.

 



Alžírsky premiér v štátnej televízii informoval, že prvotné správy bezpečnostných služieb ukazujú vysokú synchronizáciu požiarov v Kabýlii a dodal, že vedú k podozreniu, že to boli trestné činy. Podobne sa vyjadril aj minister vnútra, ktorý tiež požiare pripísal podpaľačstvu. Úrady však zatiaľ neoznámili žiadne zatknutia.

 

Prečítajte si: VIDEO: Obrovské požiare v Kalifornii už zničili takmer 450 000 akrov

V Kabýlii a na iných miestach  Alžírska v pondelok vypukli desiatky požiarov a úrady vyslali armádu, aby pomohla obyvateľom hasiť a evakuovať ich. Úrad civilnej ochrany do pondelkovej noci narátal 41 požiarov v 18 regiónoch. Dvadsaťjeden z nich horelo v okolí Tizi Ouzou – hlavného mesta Kabýlie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies