Ruská FSB hlási zadržanie ďalšej skupiny ukrajinských teroristov na Kryme

NETKY.SK • 10 November 2016, 10:54 • 2 min
Ruská FSB hlási zadržanie ďalšej skupiny ukrajinských teroristov na Kryme

MOSKVA - Ruská tajná služba FSB dnes informovala, že v Sevastopole bola zadržaná ďalšia skupina ukrajinských diverzantov. Ukrajinské úrady zatiaľ túto správu nekomentovali.

slovakia

left justify in out

FSB vo svojom vyhlásení spresnila, že "diverzno-teroristická skupina hlavnej správy rozviedky ministerstva obrany Ukrajiny" pripravovala záškodnícke činy vo vojenských a strategicky dôležitých objektoch na Krymskom polostrove.

 

Jej členovia boli zadržaní v stredu v Sevastopole. Pri zásahu boli zhabané výbušné zariadenia veľkej sily, zbrane a strelivo, komunikačná technika, mapy, ako aj nákresy objektov predpokladaných diverzných útokov.

 

Úrady by mali rozhodnúť o vzatí zadržaných do väzby. Pokračuje aj vyšetrovanie prípadu a zhromažďovanie dôkazových materiálov.

 

O tom, že sa na Kryme podarilo predísť sérii diverzných útokov, informovala FSB aj v auguste tohto roku. Útoky podľa FSB pripravovala hlavná správa rozviedky ukrajinského ministerstva obrany a ich terčom mali byť životne dôležité články infraštruktúry a zásobovania Krymského polostrova. Cieľom týchto diverzantov podľa FSB bolo "destabilizovať situáciu v oblasti v čase príprav a konania volieb". Šlo o septembrové voľby do ruskej Štátnej dumy, ktoré sa na Krymskom polostrove konali prvýkrát od jeho pripojenia k subjektom Ruskej federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies