Premiér trvá na povinnom očkovaní ľudí nad 60 rokov

NETKY.SK • 18 December 2021, 14:24 • 2 min
Premiér trvá na povinnom očkovaní ľudí nad 60 rokov

BRATISLAVA - Tempo očkovania sa podľa premiéra zvyšuje. Krajina a nemocnice však nie sú na ďalšie vlny pandémie pripravené, najmä v súvislosti s variantom omikron. Naďalej si myslí, že skôr povinné očkovanie seniorov, než očkovanie podľa profesiií, by mohlo byť riešením.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že seniori najčastejšie končia s ochorením COVID-19 v nemocnici. Heger to uviedol v relácii RTVS Sobotné dialógy.

 

img

 

„O povinnom očkovaní sa diskutuje čoraz viac aj v zahraničí a krajiny to považujú za nevyhnutné," skonštatoval Heger. Rezort zdravotníctva bol preto poverený na vypracovanie analýzy pre zavedenie povinného očkovania a možnej finančnej spoluúčasti nezaočkovaných pri hospitalizácii.

 

img

 

Analýza, či by bolo možné zaviesť povinné očkovanie pre seniorov, by mala byť podľa Hegera hotová 10. januára 2022. Heger chápe aj návrh ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) o lockdowne pre ľudí nad 60 rokov a nevylúčil ho.

 

„Ja som povedal, že môj návrh je povinné očkovanie. On to vidí ako medzikrok, aby sme ľudí ochránili," uviedol premiér. Opätovne vyzval ľudí na dobrovoľné očkovanie. Sám ide na tretiu dávku vakcíny v pondelok.

 

img

 

Podľa Hegera štát končí s finančnými odmenami pre seniorov, ktorí sa dajú zaočkovať. „Ďalšie finančné motivácie pri prípadnej štvrtej, piatej dávke proti novému koronavírusu nebudú, toto je posledná šanca," upozornil Heger.

 

Možno vás zaujme: Pfizer/BioNTech otestuje podávanie tretej dávky deťom do štyroch rokov

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies