Ruská armáda v noci zaútočila raketami na Charkov a Charkovskú oblasť

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 11:45 • 2 min
Ruská armáda v noci zaútočila raketami na Charkov a Charkovskú oblasť

KYJEV / LONDÝN — Ruská armáda v noci na pondelok opäť zaútočila raketami na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

O výbuchoch v meste informovali miestni verejní činitelia i gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov. Ako uviedla agentúra Reuters, pri ďalšom zo série nočných leteckých útokov ruská armáda zasiahla "nebytovú budovu", v ktorej vypukol požiar.

Britská stanica BBC spresnila, že zasiahnutou budovou je sklad miestnej firmy. Zranenia utrpela jedna osoba. Ďalšia raketa podľa miestnej prokuratúry zasiahla rodinný v obci Velykyj Burluk na východe Charkovskej oblasti ležiacej v blízkosti hraníc s Ruskom. K obetiam na životoch tam nedošlo. 

Podľa prokuratúry ruská armáda v noci na pondelok vypálila na Charkov a Charkovskú oblasť niekoľko rakiet zo systémov S-300. Útok viedla z Belgorodskej oblasti. Letecký poplach bol v noci na pondelok vyhlásený na celom území Ukrajiny. Niektoré ukrajinské monitorovacie kanály uviedli, že príčinou bol štart ruského lietadla MiG-31, ktoré môže niesť rakety Kinžal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters Foto: Ukrinform
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies