Milan Krajniak si myslí, že otvorenie kostolov pomôže zlepšiť epidémiologickú situáciu. Verí, že modlitba môže pomôcť

NETKY.SK • 22 Február 2021, 05:56 • 2 min
Milan Krajniak si myslí, že otvorenie kostolov pomôže zlepšiť epidémiologickú situáciu. Verí, že modlitba môže pomôcť

BRATISLAVA - Milan Krajniak sa na sociálnej sieti pýta, či otvorenie kostolov nemôže pomôcť pri pandemickej situácii na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Podpredseda hnutia Sme Rodina a súčasný minister práce, sociálnych vecí a rodiny, Milan Krajniak, na jeho profile na sociálnej sieti opäť otvoril kontroverznú tému. "Čo ak otvorenie kostolov môže pomôcť?", píše minister na úvod statusu, ktorý si za niekoľko hodín získal tisíce reakcí a komentárov. Krajniak verí, že niektorí ľudia budú mať na túto tému rovnaký názor.

 

"Každý týždeň u nás na ministerstve vyhodnocujeme informácie zo zariadení sociálnych služieb. Vďaka obetavej starostlivosti zamestnancov máme na Slovensku nižšiu úmrtnosť na covid ako v Česku či Nemecku a výrazne nižšiu úmrtnosť ako vo Francúzsku, Nemecku, Belgicku alebo vo Veľkej Británii. Sú aj logické vysvetlenia," začína Krajniak s tým, že na Slovensku je preplácaný vitamín D, bezplatná distribúcia ochranných pomôcok a  zabezpečenie kyslíkových generátorov. Informuje aj o tom, že z domovov sociálnych služieb často žiadajú duchovnú podporu, lebo im údajne z vlastných skúsenosti pomohla.

 

img

 

Krajniak tiež hovorí, že príklad o tom, že modlitby už Slovensku pri pandémii pomohli, a to v roku 1710, keď Trnavu zasiahol mor. Vtedy úradovl tvrdý lockdown, no šírenie na nezastvalo, podobne ako v súčasnosti. "Zúfalí občania sa rozhodli v spoločnej modlitbe prosiť o pomoc Pannu Máriu. 21. novembra 1710 sa celé mesto zhromaždilo v Dóme sv. Mikuláša pri zázračnom obraze Panny Márie. Potom po modlitbách v procesii obišli námestie a Trojičný stĺp a za hlaholu všetkých zvonov v meste sa vrátili naspäť do Dómu sv. Mikuláša," uvádza v statuse s tým, že od toho momentu v Trnave mor o život nepripravil nikoho iného. 

 

img

 

"Ako veriaci človek som sa vo svojom živote veľakrát presvedčil, že duchovný svet je rovnako reálny ako ten viditeľný, v ktorom žijeme," necháva sa Krajniak počuť a dodáva, že na základe vlastných skúseností sa viera a rozum nevyľučujú a jeho názor nikomu nevnucuje. "Viem, že veľa z vás si myslí, že je to nevedecké. Ale čo môžete stratiť?"

 

"Prosím iba, aby ste sa zamysleli nad otvorením kostolov z tohto uhla pohľadu: stratiť tým v súčasnej situácii asi nemôžete nič. Ale modlitbou a liturgiou nás veriacich môžeme získať všetci. Pomoc a nádej, ktorú teraz potrebujeme všetci," udáva na záver jeho obsiahleho statusu, ktorý si v celom znení môžu čitatelia pozrieť aj nižšie.

 

DÁVAM NA ZVÁŽENIE: ČO AK OTVORENIE KOSTOLOV MÔŽE POMÔCŤ? Je možné, že sa teraz na mňa spustí vlna internetového a...

Uverejnil používateľ Milan Krajniak Nedeľa 21. februára 2021

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies