Rusi si myslia, že Američania nemôžu vyriešiť Palestínsko-izraelský konflikt sami

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 16:00 • 2 min
Rusi si myslia, že Američania nemôžu vyriešiť Palestínsko-izraelský konflikt sami

MOSKVA - Spojené štáty nemôžu samé vyriešiť palestínsko-izraelský konflikt. Rusko ich vyzýva k spolupráci v tomto smere, povedal novinárom ruský námestník ministra zahraničných vecí Michail Bogdanov.

slovakia

left justify in out

Americký prezidentský poradca, Jared Kushner, už skôr povedal, že americká vláda takmer dokončila plány palestínsko-izraelského mierového procesu a môže ho zverejniť aj bez súhlasu palestínskych orgánov.

 

Ak by to takto fungovalo (mierový proces), tak by to už dávno bolo vyriešené,“ povedal Bogdanov ako odpoveď na otázku, či sú Spojené štáty schopné samostatne vyriešiť palestínsko-izraelský konflikt.

 

„USA tak neurobilo, pretože toho nie je schopné. My sa prikláňame k spolupráci „kvarteta“ mediátorov - EÚ, Rusko, USA a OSN. A čo je najdôležitejšie chceme aby obe strany Izraelčania a Palestínčania sadli za jeden rokovací stôl,“ povedal Bogdanov.

 

Podľa Bognadova by sa mali palestínski a izraelskí predstavitelia stretnúť a Rusko je ochotné poskytnúť priestor takéto stretnutie. "Samozrejme, že sme pripravení spolupracovať aj s Európou aj s OSN a dokonca aj s Američanmi a Arabmi,“ dodal.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies