Rusi poslali al-Asadovi protilodné rakety

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 10:55 • 2 min
Rusi poslali al-Asadovi protilodné rakety

NEW YORK - Rusko predalo sýrskemu prezidentovi Baššárovi al-Asadovi rakety určené na obranu pred bojovými loďami. Vo štvrtok o tom píše americký denník New York Times (NYT), ktorý sa pritom odvoláva na dvoch bezpečnostných predstaviteľov zo Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

"Režimu to umožní odvrátiť snahy zahraničných síl, ktoré by chceli zásobovať opozíciu na mori," cituje NYT Nicka Browna, šéfredaktora časopisu International Defence Review. "Je to skutočný 'zabijak' lodí," dodal expert.

Podľa správy si Sýria pobrežný obranný systém objednala od Moskvy ešte v roku 2007, pričom prvé jeho súčasti dostala začiatkom roku 2011. Podľa ďalšieho bezpečnostného experta Jeffreyho Whitea to signalizuje "silnú podporu sýrskej vlády" zo strany Ruska. Rovnako vo štvrtok v inom článku z dielne ďalšieho amerického denníka The Wall Street Journal poslali Rusi na svoju základňu v Sýrii najmenej desať bojových lodí. Týmto krokom chce Kremeľ údajne "odstrašiť" Západ a Izrael od prípadnej vojenskej intervencii voči al-Asadovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies