Rusi údajne ostreľovali na Dnepri evakuačný čln, zomreli traja civilisti

NETKY.SK • 12 Jún 2023, 09:10 • 2 min
Rusi údajne ostreľovali na Dnepri evakuačný čln, zomreli traja civilisti

KYJEV - Ruské sily v nedeľu údajne ostreľovali záchranný čln evakuujúci civilistov zo zaplavených oblastí v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Zomreli pri tom traja civilisti a desať ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Traja ľudia zahynuli a desať utrpelo zranenia, keď ruské sily v nedeľu ostreľovali záchranný čln evakuujúci civilistov zo zaplavených oblastí v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na regionálne úrady.

 

Čln v tom čase prevážal civilistov z Ruskom okupovaného ľavého brehu rieky Dneper späť na pravý breh, ktorý má pod kontrolou Ukrajina, uviedol na platforme Telegram gubernátor Chersonskej oblasti Oleksandr Prokudin s tým, že medzi zranenými sú aj dvaja policajti. Spresnil, že jednou z obetí je 74-ročný muž, ktorý kryl vlastným telom svoju manželku, keď vojaci spustili paľbu. "Rusi ho strelili do chrbta. Zomrel na následky zranení," uviedol Prokudin.

 

Záplavy v Chersonskej oblasti spôsobilo zničenie hrádze. Ukrajina obvinila Rusko, že vyhodilo hrádzu do vzduchu, zatiaľ čo Moskva tvrdí, že Kyjev ju ostreľoval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies