Rusi na Cypre dostali nápad založiť stranu, ktorá chce zmodernizovať krajinu

NETKY.SK • 7 Október 2017, 18:20 • 2 min
Rusi na Cypre dostali nápad založiť stranu, ktorá chce zmodernizovať krajinu

NIKÓZIA - Podpredseda novej politickej strany na Cypre Ivan Michnevič vyhlásil, že cyperskí Rusi, ktorí dostali nápad založiť túto stranu, chcú pretvoriť ostrovnú krajinu na moderný, pokrokový európsky štát.

slovakia

left justify in out

Chcú tiež vykoreniť rozsiahlu korupciu, živenú zastaraným politickým systémom, dodal Michnevič. Bielorus Michnevič (38), ktorý má cyperské občianstvo, povedal, že strana "Ja, občan" sa snaží o udržanie politiky stredu v krajine. Zakladatelia nového politického subjektu si totiž podľa slov Michneviča uvedomili, že politická rétorika a programy sa presúvajú smerom ku "krajnej pravici a ľavici".

 

Politik vyhlásil, že väčšina z 30.000 Rusov žijúcich na Cypre, členskej krajine EÚ, je "politicky pasívnych"Michnevič, spoluzakladateľ medzinárodnej spoločnosti na vývoj počítačových hier Wargaming so sídlom na Cypre, uviedol, že strana "Ja, občan" je v prvom rade stranou Cyperčanov a jej cieľom nie je ochrana záujmov Rusov žijúcich na Cypre. Zdôraznil, že prilákali aj veľa cyperských Grékov, a počet ich členov sa blíži k tisícke.

 

"Nie sme stranou ruskej menšiny," povedal Michnevič v piatok v interview pre tlačovú agentúru AP. "Cítime sa byť Cyperčanmi, Cyprus pokladáme za svoj domov a chceme tento domov zlepšiť," dodal. Informoval ešte, že strana neuvažuje o postavení kandidáta v prezidentských voľbách na Cypre, naplánovaných na január, ale sústreďuje sa na parlamentné voľby v roku 2021. Michnevič odmietol správy "rusofóbnych" médií, podľa ktorých majú na Cyprus vplyv ruskí oligarchovia, a povedal, že ruské peniaze sú v skutočnosti na takých miestach ako Londýn.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies