Rusi chcú mať na zimnú olympiádu silný tím, presviedčajú krajanov k návratu do KHL

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 19:00 • 2 min
Rusi chcú mať na zimnú olympiádu silný tím, presviedčajú krajanov k návratu do KHL

MOSKVA - Predstavitelia ruského hokeja chcú v rámci budovania mužstva pre ZOH 2018 presvedčiť k návratu do vlasti čo najviac krajanov, ktorí pôsobia v NHL a v lete im vypršia zmluvy v aktuálnych mužstvách.

slovakia

left justify in out

V stredu to v oficiálnom vyhlásení uviedol predseda predstavenstva Ruskej hokejovej federácie Arkady Rotenberg. Rusi zároveň plánujú prehovoriť hráčov KHL, ktorí chcú odísť do severoamerickej profiligy, aby tak nerobili, prípadne, aby svoj odchod odložili. 

Viaceré ruské hviezdy NHL na čele s Alexandrom Ovečkinom sú odhodlané zúčastniť sa na ZOH 2018 aj napriek rozhodnutiu vedenia súťaže neuvoľniť ich na hokejový turnaj v kórejskom Pjongčangu. Podľa Rotenberga je takéto rozhodnutie hokejistov úctyhodné a zároveň dodal, že federácia pomôže hráčom vybaviť účasť na prestížnom podujatí aj po právnej stránke.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies