Nechutné hajlovanie bolo súčasťou brutálneho zatýkania Slováka v Belgicku

NETKY.SK • 20 August 2020, 16:41 • 2 min
Nechutné hajlovanie bolo súčasťou brutálneho zatýkania Slováka v Belgicku

Médiá v Belgicku priniesli nové skutočnosti ohľadne zákroku vykonanom na Slovákovi Jozefovi Chovancovi, ktorý prebehol začiatkom roku 2018 na letisku v meste Charleroi. Video vyráža dych.

slovakia

left justify in out

Chovanca belgická polícia zatkla po tom, ako sa v lietadle mal udiať incident. Následkom údajného Slovákovho správania dokonca nevzlietlo ani lietadlo. Zrejme následkom zatýkania sa Slovák dostal do kómy, neskôr umrel. Včera (19. augusta) však flámsky denník Het Laasste Niews zverejnil video, z ktorého vyplýva, že pri brutálnom zatýkaní, resp. i neskoršej snahe o oživovanie Chovanca, sa udial aj exces v podobe fašistickej symboliky. Na videu vidieť brutalitu, i neskoršiu snahu Slováka zachrániť, ale aj jednu z policajtiek, ktorá počas zásahu hajlovala.

 

 

Celý prípad je stále v štádiu vyšetrovania. Bude sa čoraz častejšie tento incident porovnávať s udalostiam nedávnej policajnej brutality v USA?

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona