Rus, zadržaný na žiadosť USA, je špičkový hacker vo finančníctve

NETKY.SK • 20 Január 2017, 15:56 • 2 min
Rus, zadržaný na žiadosť USA, je špičkový hacker vo finančníctve

MADRID - Ruský počítačový programátor Stanislav Lisov zadržaný v Španielsku patrí k najdôležitejším hackerom Ruska a Spojené štáty po ňom pátrajú pre podozrenie z finančného podvodu za približne päť miliónov dolárov. Informovala o tom dnes španielska polícia.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení uviedla, že 32-ročný Lisov, ktorého zatkli 13. januára na letisku v Barcelone, údajne vyvinul, šíril a používal škodlivý počítačový program známy ako NeverQuest - pomocou neho získaval informácie o bankových účtoch a kreditných kartách miliónov ľudí, a to z počítačov finančných inštitúcií alebo súkromných osôb.

 

Predstavitelia súdnictva už skôr oznámili, že skúmajú žiadosť USA o vydanie Lisova. Dodali, že Lisov sa nachádza vo väzbe pre závažnosť jeho trestných činov a riziko úteku, ktorého sa dopustil aj v minulosti, keď ušiel zo Spojených štátov. Tam proti nemu vedú vyšetrovanie od roku 2014.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies