Nebenzya obviňuje OSN, že nezverejňuje počty civilistov, ktorí prišli o život počas teroristických útokov v Sýrii

NETKY.SK • 1 August 2019, 09:51 • 2 min
Nebenzya obviňuje OSN, že nezverejňuje počty civilistov, ktorí prišli o život počas teroristických útokov v Sýrii

NEW YORK - OSN zverejňuje len neoverené informácie o útokoch v Idlibe, pričom mlčí o obetiach teroristických činov. Tento týďeň to oznámil ruský veľvyslanec Vasily Nebenzya na stretnutí Bezpečnostnej rady OSN o humanitárnej situácii v Sýrii v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Zástupca generálneho tajomníka OSN pre humanitárne veci Mark Loukok v správe pre Bezpečnostnú radu uviedol, že "viac ako 90 dní bombových a raketových útokov sýrskej vlády a Ruskej federácie viedlo k masakru v takzvanej de eskalačnej zóne v Idlibe".

 

Nebenzya v reakcii na to požiadal sekretariát OSN a špecializované agentúry tejto organizácie, "aby údaje, ktoré sú založené na pochybných zdrojoch, skontrolovali dvakrát, pretože dnes sa povedalo, že Rusko úmyselne útočí na nemocnice a to je lož".

 

Nebenzya vyhlásil, že Západ sa snaží zachovať teroristickú enklávu v provincii Idlib. "Spomíname si na výsmech Bezpečnostnej rady tými krajinami, ktoré sú zvyknuté obviňovať Rusko z obetí civilného obyvateľstva v Sýrii. Cieľ všetkých týchto výziev na okamžité prímerie je pre nás úplne jasný: udržať teroristickú prítomnosť v Idlibe pre budúcnosť a používať ju na boj proti legitímnym sýrskym úradom," zdôraznil diplomat, keď sa vyjadril k obvineniam Ruska z leteckých útokov v tejto provincii.

 

Poznamenal, že takéto obvinenia boli zakaždým, keď sa blížil koniec ďalšej teroristickej enklávy v Sýrii. "Tak isto to bolo okolo východného Aleppa, aj vo východnej Hute, teraz propagandistický stroj bije zo všetkých svojich zbraní v súvislosti so situáciou v Idlibe," uviedol stály zástupca Ruskej federácie. "Udržať teroristický enkláv v Idlibe je hlavným cieľom našich západných kolegov," poukázal.

 

V tejto súvislosti Nebenzya potvrdil, že Rusko "bude aj naďalej vyvíjať všetko úsilie na návrat mieru do Sýrie". Bude sa tak snažiť v rámci vnútroštátnej kapacity, tak aj ako stály člen Bezpečnostnej rady OSN a ako účastník trojky v Astane, kde sa vykonalo viac, ako v akomkoľvek inom formáte na odstránenie eskalácie a eliminácie teroristickej hrozby, rozšírenie humanitárnej pomoci a napredovanie v politickom procese. "Budeme pokračovať v spolupráci s Tureckom v rámci memoranda podpísaného v Soči. Žiadame, aby nebránili nášmu úsiliu vytvorením politického krytia teroristov a ich provokácií," uzavrel ruský diplomat.            

               



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies