Rumunský parlament zbavil bývalú prezidentskú kandidátku trestnej imunity

NETKY.SK • 4 Február 2015, 14:38 • 2 min
Rumunský parlament zbavil bývalú prezidentskú kandidátku trestnej imunity

BUKUREŠŤ - Rumunský parlament dal dnes zelenú trestnému vyšetrovaniu bývalej kandidátky na prezidenta obvinenej z prania peňazí a klamania v majetkových vyhláseniach.

slovakia

left justify in out

Parlamentný výbor dnes pomerom hlasov 20:1 schválil, aby prokuratúra vyšetrovala Elenu Udreovú, ktorá v uplynulom desaťročí patrila k najvplyvnejším politikom v krajine.
     

Je podozrivá, že v majetkovom vyhlásení, ktoré musí ako poslankyňa robiť, neuviedla peniaze, ktoré dostala v roku 2010 od svojho vtedajšieho manžela, informovala agentúra AP.
     

Udreová sa od svojho obvinenia minulý týždeň vyhráža, že zverejní zničujúce informácie o politikoch a novinároch a akékoľvek svoje pochybenie popiera. 
     

Jej bývalý manžel Dorin Cocoš bol obvinený z prijatia úplatku vo výške deväť miliónov eur.
     

Bývalá ministerka pre cestovný ruch Elena Udreová má 41 rokov a stala sa verejne známou pre svoj blízky vzťah s Traianom Basescom, ktorý bol v rokoch 2004-14 prezidentom Rumunska, vysvetlila AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies