Rumunskí policajti protestovali proti vysokému veku odchodu do výslužby

NETKY.SK • 22 November 2016, 18:47 • 2 min
Rumunskí policajti protestovali proti vysokému veku odchodu do výslužby

BUKUREŠŤ - Vyše 1000 policajtov zorganizovalo dnes v rumunskej metropole Bukurešť protest proti podľa nich vysokému veku odchodu do výslužby. Požadovali, aby mohli odchádzať do dôchodku už v šesťdesiatke, teda o päť rokov skôr než v súčasnosti, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajti sa zhromaždili na hlavnom bukureštskom námestí, kde má svoju kanceláriu rumunský premiér Dacian Ciološ, ako aj ďalší členovia vlády.

 

Viacerí si priniesli bubny a činely a niektorí si dokonca nalepili biele brady, čím chceli upriamiť pozornosť práve na vysoký vek odchodu do dôchodku. Niektorí sa prezliekli aj za Santa Clausov.

 

Rumunskí policajti momentálne odchádzajú do výslužby v 65 rokoch. Podľa kritikov ide o príliš vysoký vek, pretože starší policajti môžu mať problémy napríklad s usmerňovaním dopravy či s udržiavaním verejného poriadku.

 

Minister práce Dragoš Pislaru sa po proteste stretol so zástupcami nespokojných policajtov, ktorým sľúbil, že sa ich požiadavkou bude zaoberať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies