Prezidentka odcestovala na Island, zúčastní sa na samite Rady Európy

NETKY.SK • 16 Máj 2023, 08:40 • 2 min
Prezidentka odcestovala na Island, zúčastní sa na samite Rady Európy

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová odcestovala v utorok ráno na Island, kde sa zúčastní na zasadnutí čelných predstaviteľov krajín združených v Rade Európy (RE). Dejiskom samitu bude hlavné mesto Reykjavík.

slovakia

left justify in out

Island vlani v novembri prevzal rotujúce predsedníctvo Výboru ministrov RE od Írska. Samit sa začne v utorok podvečer a jeho program potrvá do stredy (17. 5.). Okrem slovenskej prezidentky sa na samite zúčastnia aj lídri ďalších 45 členských krajín RE. Diskutovať budú o ľudských právach a demokracii, ktoré podľa islandského predsedníctva v súčasnosti čelia novým hrozbám, i o ďalšej podpore Ukrajiny.

 

Od vzniku Rady Európy v roku 1949 pôjde o štvrtý samit tejto organizácie – naposledy ho v roku 2005 hostilo Poľsko. Island po jeho skončení odovzdá rotujúce predsedníctvo Výboru ministrov RE Lotyšsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies