Rummenigge po stretnutí s Blatterom plný optimizmu

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 19:11 • 2 min
Rummenigge po stretnutí s Blatterom plný optimizmu

NYON - V poslednom čase napäté vzťahy medzi Európskou klubovou asociáciou (ECA) a Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) sa údajne zlepšili po utorkovom stretnutí šéfov oboch organizácií v súvislosti s MS v Katare v roku 2022.

slovakia

left justify in out

Prezident ECA Karl-Heinz Rummenigge a hlava FIFA Sepp Blatter našli spoločnú reč v otázke kompenzácie klubov, ktorým pre svetový šampionát vzniknú straty. Pre agentúru AP to skonštatoval samotný Rummenigge. "Som optimista. Je tu nádej na rozumné a férové riešenie," vyhlásil.

 

Pokojná atmosféra medzi FIFA a ECA sa naštrbila minulý týždeň po tom, čo experti FIFA za najvhodnejší termín uskutočnenia MS odporučili mesiace november a december. Následne ECA na čele s Rummeniggom vyrukovala s nárokom na finančnú kompenzáciu, keďže tento termín by rozvrátil tradičný itinerár európskych líg. To však rezolútne odmietol generálny sekretár FIFA Jérome Valcke ktorý vyhlásil, že "FIFA sa nebude ospravedlňovať za presunutie šampionátu z tradičných letných mesiacov na november a december, keď panujú v hostiteľskej krajine prijateľné klimatické podmienky." 

 

FIFA a 214 členov ECA sa budú snažiť predĺžiť dohodu ohľadom zaplatenia čiastky klubom z celého sveta, ktoré uvoľnia svojich hráčov na MS. Zo zisku z majstrovstiev sveta v Brazílii v predošlom roku si kluby rozdelili 52 miliónov eur. Bayern Mníchov, ktorého predsedom predstavenstva je Rummenigge, zinkasoval od FIFA kompenzáciu vo výške viac ako 1,6 milióna eur. Ide o najväčšiu čiastku z balíka, ktorý si rozdelilo takmer 400 klubov, ktoré mali svojich hráčov na šampionáte. Denne však Mníchovčania počas toho, ako každý jeden ich hráč pôsobil na MS, prichádzali o viac ako 2 500 eur na osobu. Celková suma, ktorú si kluby so svojimi zástupcami na najprestížnejšom futbalovom turnaji rozdelia, by sa mala zvýšiť jednak pre MS 2018, ako aj šampionát v roku 2022. 

 

ECA a UEFA sa už dohodli na kompenzácii 150 miliónov eur za budúcoročný európsky šampionát, ktorý sa uskutoční vo Francúzsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies