Rukojemnícka dráma v Louisiane skončila zastrelením útočníka

NETKY.SK • 14 August 2013, 10:27 • 2 min
Rukojemnícka dráma v Louisiane skončila zastrelením útočníka

WASHINGTON - Policajti v americkom štáte Louisiana zastrelili v noci nadnes muža, ktorý v miestnej banke zadržiaval troch rukojemníkov. Útočník ešte stihol ťažko zraniť dve obete, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný Fuaed Abdo Ahmed, ozbrojený ručnou strelnou zbraňou a puškou, vnikol do pobočky Tensas State Bank v mestečku St. Joseph v utorok okolo poludnia. Zadržal pritom troch zamestnancov banky - jedného muža a dve ženy, z ktorých jednu následne prepustil. Neskôr, počas vyjednávania s políciou, vyhlásil, že sa chystá zabiť oboch zvyšných rukojemníkov. Do budovy preto po 12 hodinách vtrhlo špeciálne policajné komando SWAT, ktoré útočníka počas prestrelky zlikvidovalo.

Pred smrťou však ešte postrelil rukojemníkov do hornej časti tela. Oboch previezli do nemocnice v kritickom stave. Podľa zistení vyšetrovateľov nešlo o pokus o bankovú lúpež, ale o vopred plánovaný útok, motivovaný psychickým ochorením páchateľa. Ahmad, v Kalifornii narodený syn jemenských rodičov, podľa nich trpel paranoidnou schizofréniou spojenou s halucináciami a presvedčením, že mu ostatní ľudia ubližujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies