VIDEO: Obrovská tragédia! Herec Alec Baldwin zastrelil počas natáčania kameramanku

NETKY.SK • 22 Október 2021, 06:28 • 2 min
VIDEO: Obrovská tragédia! Herec Alec Baldwin zastrelil počas natáčania kameramanku

SANTA FÉ - Talentovaná kameramanka Halyna Hutchins zomrela krátko po prevoze do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Americký herec Alec Baldwin smrteľne zranil iba 42-ročnú kameramanku Halynu Hutchins a poranil režiséra Joela Souza (48). Stalo sa tak počas natáčania westernu Rust z 19. storočia.  K nešťastiu došlo na scéne vo štvrtok v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala o tom televízia BBC s odvolaním sa na políciu.

 

img

 

Kameramanku zasiahol Alec Baldwin, keď vystrelil z rekvizity zbrane. Ženu po privolaní záchranárov previezli do nemocnice, svojim zraneniam však po prevoze podľahla. Poraneného režiséra ošetrili na mieste.

 

 

Ako sa píše na Hutchinsovej osobnej webovej stránke, pochádzala z Ukrajiny. Vyrastala na sovietskej vojenskej základni za polárnym kruhom. Žurnalistiku vyštudovala v Kyjeve a film v Los Angeles. Časopis American Cinematographer ju v roku 2019 označil za  vychádzajúcu hviezdu.

 

img

 

Bola kameramankou akčného filmu Archenemy z roku 2020, ktorý režíroval Adam Egypt Mortimer"Som taký smutný, že som stratil Halynu. A taký rozzúrený, že sa to môže stať na pľaci," uviedol Mortimer v tweete. „Bola obrovský talent, ktorý sa absolútne oddal umeniu a filmu,“ doplnil.

 


Medzinárodné spoločenstvo kameramanov vo vyhlásení pre časopis Variety označil správy o smrti Hutchinsovej za zdrvujúceobrovskú stratu.


Polícia uviedla, že zástupcovia šerifa boli vyslaní na Ranč Bonanza Creek okolo 13:50 hodine miestneho času, keď prijali oznámenie o streľbe počas natáčania.


Alec Baldwin (68) je koproducentom filmu a zároveň stvárňuje starého otca Rusta, ktorého iba 13-ročný vnuk je odsúdený za náhodnú vraždu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies