Rukojemnícka dráma v kábulskom hoteli si vyžiadala 17 životov

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 10:47 • 2 min
Rukojemnícka dráma v kábulskom hoteli si vyžiadala 17 životov

Rukojemnícka dráma v kábulskom hoteli si vyžiadala 17 životov - Krimi Sedemnásť životov si vyžiadala rukojemnícka dráma v luxusnom hoteli neďaleko afganského Kábulu. Medzi obeťami je 12 civilistov a päť militantov.

slovakia

left justify in out

img

Sedemnásť životov si vyžiadala rukojemnícka dráma v luxusnom hoteli neďaleko afganského Kábulu. Medzi obeťami je 12 civilistov a päť militantov. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje. 
      Dráma sa dnes skončila po zhruba 12 hodinách po tom, ako policajti oslobodili z rúk militantov vyzbrojených ťažkými zbraňami 18 civilistov vrátane žien a detí. Posledného útočníka zabili dnes pred poludním miestneho času. 
      K útoku na hotel sa prihlásilo hnutie Taliban. Jeho hovorca zdôvodnil akciu tým, že hoteloví hostia pili alkohol a vykonávali rôzne islamom zakázané aktivity. Klientelu hotela tvoria hlavne bohatí Afganci. 
      Podľa policajných zdrojov na dvojpodlažný hotel Spozhmai, ležiaci pri jazere Kargha na severnom predmestí Kábulu, zaútočila vo štvrtok pred polnocou skupina samovražedných atentátnikov vyzbrojených guľometmi, granátometmi a vestami naplnenými výbušninami. 
      Útočníci zadržali niekoľko desiatok rukojemníkov, pričom niektorým z nich sa podarilo vyskočiť z okna do jazera. Hotel následne obkľúčili príslušníci afganskej polície a medzinárodných síl. Z budovy počas obliehania stúpali stĺpy čierneho dymu a nad ňou krúžili vrtuľníky NATO. 
      Hotel bol pre militantov pomerne ľahkým cieľom, keďže - na rozdiel od podobných objektov v samotnom Kábule - nebol príliš strážený. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies