Rubeľ by mohol poškodiť ruské podnikanie skupiny Rewe Group

NETKY.SK • 27 August 2014, 12:11 • 2 min
Rubeľ by mohol poškodiť ruské podnikanie skupiny Rewe Group

VIEDEŇ - Slabý rubeľ by mohol zmazať všetky zisky nemeckého prevádzkovateľa supermarketov Rewe Group v Rusku, pričom práve táto krajina je aj naďalej jeho najrýchlejšie rastúcim trhom z hľadiska miestnej meny, a to aj napriek sankciám na dovoz potravín. Uviedol to pre stredajšie vydanie denníka Wirtschaftsblatt riaditeľ zahraničných operácií skupiny Frank Hensel.

slovakia

left justify in out

"Máme 97 predajní Billa v Rusku a vysoký stupeň nezávislých dodávateľských kanálov. Ale náš výber (produktov) je ovplyvnený a situáciu sledujeme veľmi pozorne," povedal Hensel. Dodal, že podnikanie skupiny v Rusku a na Ukrajine sa stále vyvíja v prijateľnom smere. "Z hľadiska miestnej meny je Rusko dokonca našim najdynamickejším trhom. Ale do konca roka nebude dynamika až tak viditeľná pre kolísanie výmenného kurzu," uviedol Frank Hensel. 

Moskva zakázala dovoz ovocia, zeleniny, mäsa, rýb, mlieka a mliečnych produktov z USA, Európskej únie, Austrálie, Kanady a Nórska začiatkom augusta. Oznámil to ruský premiér Dmitrij Medvedev v nadväznosti na rozhodnutie prezidenta Vladimira Putina. Ten vládnym dekrétom vyzval na obmedzenie dovozu potravín a poľnohospodárskych produktov z krajín, ktoré zaviedli proti Rusku ekonomické sankcie. 

 

Súčasťou nemeckej nadnárodnej skupiny Rewe Group je obchodný reťazec Billa. Prostredníctvom svojej obchodnej siete pôsobí na Slovensku od roku 1993. V 121 predajniach na Slovensku Billa zamestnáva celkovo takmer 4 000 pracovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies