RTVS má problém pre vyjadrenia Jána Čarnogurského o Ukrajine

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 16:38 • 2 min
RTVS má problém pre vyjadrenia Jána Čarnogurského o Ukrajine

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) rieši aj vyhlásenia v relácii TA3. Zároveň udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby JOJ 24 spoločnosti MAC TV s. r. o.

slovakia

left justify in out

RVR začala správne konanie voči RTVS v súvislosti s Jánom Čarnogurským ako hosťom relácie Správy a komentáre. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková. Zároveň označila viaceré sťažnosti za neopodstatnené.

 

img

Ján Čarnogurský

 

Diskusia s Čarnogurským, predsedom Slovensko-ruskej spoločnosti, sa venovala situácii na východe Ukrajiny v kontexte uznania dvoch separatistických republík zo strany Ruska. Podľa RVR mohlo dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti spravodajského programu.

 

Prečítajte si tiež: Slovensko ocení Volodymyra Zelenského

 

Správne konanie začala aj v súvislosti s programom Tak takto?! vysielanom v televízii TA3, kde bol hosťom Juraj Draxler – bývalý politik a analytik. V diskusii s názvom Ukrajina na rozhraní dvoch impérií mohlo podľa RVR dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti politicko-publicistického programu.

 

img

Juraj Draxler 

 

RVR tiež uznala za neopodstatnené viaceré sťažnosti na vysielanie. Týkali sa napríklad reklamných spotov rezortu zdravotníctva Vakcína je riešenie, nevyváženosti priestoru predstaviteľov jednotlivých politických strán či zásady nestrannosti a neutrality moderátora v súvislosti s takzvanou obrannou dohodou medzi SR a USA.

 

Možno vás zaujme: Polícia obvinila Mariana Kotlebu!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies