Premiér Heger je presvedčený, že NR SR je na strane Mikulca. O vyhlásení nedôvery preto nemôže byť ani reč

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 22:25 • 2 min
Premiér Heger je presvedčený, že NR SR je na strane Mikulca. O vyhlásení nedôvery preto nemôže byť ani reč

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽaNO) si myslí, že návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulec (OĽaNO) neprejde.

slovakia

left justify in out

Ako zdôvodnil na dnešnej tlačovej konferencii, tento návrh nezíska potrebný počet hlasov. Podotkol, že všetci koaliční partneri vyjadrili podporu ministrovi vnútra. Verí, že parlamentní poslanci koaličnú zmluvu na schôdzi, kde sa bude riešiť Mikulec, neporušia.

 

(tlačová konferencia k tejto téme začína od 23:40 min.)


"Máme tu koaličnú zmluvu, ktorá jasne hovorí o tom, že nehlasujeme s opozíciou a vonkoncom nie za odvolávanie koaličných alebo vládnych ministrov. Je to porušenie koaličnej zmluvy, a preto také porušenie má aj svoje následky," vysvetlil Heger.

Opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) podala dnes do parlamentu návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR (NR SR), na ktorej chce odvolávať Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra.

 

VIDEO: SMER podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, takto chce odvolať ministra Mikulca

 

Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) má teraz sedem dní na to, aby schôdzu zvolal. Podľa Fica je to reakcia na všetky procesy, ktoré sa na rezorte vnútra udiali za posledných 12 až 13 mesiacov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies