Rozstrel finále OH bol pre Neymara najstresujúcejší v živote

NETKY.SK • 29 December 2016, 18:37 • 2 min
Rozstrel finále OH bol pre Neymara najstresujúcejší v živote

RIO DE JANEIRO - Dvadsaťštyriročný útočník Neymar označil rozhodujúci kop jedenástkového rozstrelu finálového stretnutia olympijského futbalového turnaja v Riu de Janeiro za najstresujúcejší moment vo svojom živote.

slovakia

left justify in out

Hviezdny hráč španielskeho FC Barcelona premenil v piatej sérii svoj pokus a rozhodol o historicky prvom triumfe brazílskych futbalistov na OH. "Pre lásku božiu, kam to len kopnem?" pýtal sa Neymar sám seba, keď v rozhodujúcom okamihu kráčal k značke pokutového kopu.

 

"Boh mi pomohol upokojiť sa a streliť gól," myslí si. Na legendárny štadión Maracaná sa Neymar vrátil v stredu večer, aby mohol byť súčasťou charitatívneho zápasu organizovaného jeho krajanom Zicom, ktorého začiatkom 80. rokov považovali za jedného z najlepších futbalistov na svete.

 

Výťažok z podujatia rozdelia medzi rodiny obetí tragickej havárie lietadla s tímom Chapecoense. Zisk zlata z olympiády bol dlhé roky posledným významným futbalovým úspechom, ktorý sa Brazílčanom nedarilo dosiahnuť. "Kanárici" sa s výrazným prispením Neymara prebojovali do finále na OH 2012 v Londýne, kde v rozhodujúcom dueli s Mexikom prehrali 1:2.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies