Rozsiahle zápavy v Austrálii spôsobili len malé škody

NETKY.SK • 13 Február 2012, 08:04 • 2 min
Rozsiahle zápavy v Austrálii spôsobili len malé škody

Rozsiahle zápavy v Austrálii spôsobili len malé škody - Svet Najnovšie rozsiahle záplavy v Austrálii spôsobujú údajne len malé hospodárske škody napriek tomu, že narušili niektoré železničné trate, ťažbu v baniach a v niektorých oblastiach poškodili aj po

slovakia

left justify in out

imgNajnovšie rozsiahle záplavy v Austrálii spôsobujú údajne len malé hospodárske škody napriek tomu, že narušili niektoré železničné trate, ťažbu v baniach a v niektorých oblastiach poškodili aj poľnohospodárske plodiny. Uviedol to dnes minister financií Wayne Swan.
      V posledných týždňoch zasiahli záplavy veľké oblasti štátov Nového Južného Walesu a Queenslandu. Spočiatku vznikli obavy, že povodne poškodia austrálsku ekonomiku tak ako vo fiškálnom roku, ktorý sa skončil v júni 2011.
      Voda zastavila ťažbu uhlia v revíroch Bowen a Hunter Valley. Minister však uviedol, že si ekonomika Austrálie udržuje dobrú výkonnosť. Škody nebudú mať veľký vplyv na ceny a čerstvé produkty.
      Swanova správa obsahuje aj prognózu, že surovinový sektor, ktorý je v austrálskej ekonomike kľúčovým, dosiahne do roku 2020 rast okolo 77 %.
      Premiérka Julia Gillardová navštívila v sobotu (11. 2.) záplavami silno poškodené mesto St. George v štáte Queensland. Na odstránenie škôd prisľúbila pomoc centrálnej vlády v sume 2 miliardy USD (1,52 miliardy eur). 

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies