Rozhovory medzi Kočnerom a Bödörom sú v rámci vyšetrovania veľmi vážnymi témami

NETKY.SK • 1 August 2019, 16:46 • 2 min
Rozhovory medzi Kočnerom a Bödörom sú v rámci vyšetrovania veľmi vážnymi témami

BRATISLAVA - Komunikácia medzi Marianom K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a bývalým novinárom a príslušníkom SIS Petrom Tóthom je vážne čítanie. Orgány činné v trestnom konaní ho musia čím skôr rozmotať. Pre TASR to uviedol predseda Mosta-Híd Béla Bugár v reakcii na zverejnenie komunikácie.

slovakia

left justify in out

"Padni, komu padni," poznamenal a zdôraznil, že polícia, odkedy jej šéfuje Milan Lučanský, má rozviazané ruky. "Od nástupu nového prezidenta Policajného zboru policajti aktívne konajú, o čom svedčí aj to, že komunikáciu, ktorej časť bola medializovaná, zabezpečila polícia," doplnil Bugár.

 

img

 

Podľa medializovaných informácií mal Marian K. komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Marian K. je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa zverejnenej komunikácie mal Mariana K. v októbri 2017 poslať Tóthovi správy s osobnými údajmi zavraždeného novinára.

 

img

 

Marian K. mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina) a exprezidenta Andreja Kisku. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

 

Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian K. a niekdajší riaditeľ televízie Pavol R.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies