V Británii zaznamenali 30 prípadov krvných zrazenín, naďalej však odporúčajú používanie vakcíny AstraZeneca

NETKY.SK • 3 Apríl 2021, 13:58 • 2 min
V Británii zaznamenali 30 prípadov krvných zrazenín, naďalej však odporúčajú používanie vakcíny AstraZeneca

LONDÝN - Britská regulačná agentúra pre lieky a zdravotnícke výrobky informovala o 30 prípadoch zriedkavých krvných zrazenín u ľudí, ktorým nedávno aplikovali vakcínu proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca.

slovakia

left justify in out

Britská regulačná agentúra zdôraznila aj výhody, ktoré „naďalej prevažujú nad akýmikoľvek rizikami“. Agentúra skonštatovala, že riziko spojené s týmto typom krvnej zrazeniny je „veľmi malé“ a ľudia by sa mali nechať touto vakcínou zaočkovať, ak im to ponúknu.

 

img

Uvedených 30 prípadov sa týkalo obdobia do 24. marca, počas ktorého podali 18,1 milióna dávok AstraZeneca. V súvislosti s očkovacou látkou Pfizer/BioNTech nezaznamenali žiadne podobné správy. Obavy z vakcíny AstraZeneca podnietili niektoré krajiny vrátane Kanady, Francúzska, Nemecka a Holandska k tomu, aby obmedzili jej použitie u starších osôb. Svetová zdravotnícka organizácia však vyzvala jednotlivé štáty, aby vakcínu naďalej používali.

 

Súvisiaci článok: Vakcína od AstraZenecy mení svoj názov. Odteraz bude Vaxzevria



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies