ROZHOVOR: Vyspovedali sme jedného z najlepších MMA zápasníkov na Slovensku Attilu Végha!

NETKY.SK • 1 September 2023, 09:00 • 2 min
ROZHOVOR: Vyspovedali sme jedného z najlepších MMA zápasníkov na Slovensku Attilu Végha!

SEREĎ - Zápasníka Attilu Végha v našich končinách netreba predstavovať. Okrem jeho veľkých úspechov v ringu sme ho v súčasnosti mohli pozorovať aj v televízii, kde bol nachvíľu tanečníkom či dokonca hosťom v známej šou s Adelou Vinczeovou a Danielom Danglom. Attila náš štáb pozval do Girya Cross Gymu v Seredi, kde nám povedal o jeho plánoch na tento rok a tiež nám aj popísal jeho súčasný tréning.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Attila Végh je aktuálne jedným z najlepších slovenských MMA bojovníkov. Svoj najvýznamnejší úspech dosiahol v americkej organizácii Bellator, kde získal titul v poloťažkej váhe. Do histórie sa zapísal aj víťazstvom v tzv. „zápase storočia“ nad Karlosom Vémolom.

 

Rodák z Dunajskej Stredy začal už vo svojich piatich rokoch trénovať bojové umenia, pričom jeho začiatky viedli ku kempo karate. Végh sa aj v tomto športe dokázal výrazne presadiť. Je držiteľom svetového aj európskeho titulu vo svojich kategóriách.

 

Prelom v Atillovej kariére v bojových športoch nastal, keď podpísal zmluvu s prestížnou americkou organizáciou Bellator na konci roku 2011, kde sa zaradil do poloťažkej váhy. V Bellatore debutoval v apríli 2012, keď zdolal Američana Dana Spohna na body. Do konca roka si potom pripísal víťazstvá aj nad Zelgom Galešičom, Emanuelom Newtonom a Travisom Wiuffom, čím získal príležitosť bojovať o titul vo svojej váhovej kategórii.

Významný moment nastal potom aj v roku 2019, kedy sa Attila Végh stretol v ringu s Karlosom Vémolom. Vzájomná konfrontácia týchto dvoch špičkových zápasníkov v novembri 2019 sa považuje za doterajší vrchol česko-slovenskej MMA scény. Tento súboj mal však českého favorita. Karlos „Terminátor“ Vémola totiž disponoval skvelými výsledkami a skúsenosťami. Naopak Attila Végh bol v predchádzajúcich rokoch výsledkovo veľmi rozpačitý. Za výrazné zlyhanie sa považovala najmä jeho domáca prehra s Američanom Zwickerom.

„Zápas storočia“ mal však pre všetkých nečakaný priebeh. Végh sa naňho pripravil perfektne a od začiatku dominantne diktoval tempo. Slovenský bojovník vedel, že Vémola je silný na zemi, a tak ho k tomu vôbec nepustil. V 127. sekunde zápasu Végh zasadil Vémolovi tvrdý úder, po ktorom Terminátor zostal ležať. A bolo rozhodnuté.

 

V súčasnosti Attila trénuje s kondičným trénerom Michalom Ščepkom, s ktorým začal trénovať minulý rok v decembri. Podľa jeho slov Attila urobil veľký pokrok, pretože keď sme začínali, sme spravili vstupné meranie, a niečo sme namerali. A po 5 mesiacoch sme išli robiť testovacie merania, že či sme spravili nejaký pokrok. No a bolo fakt neuveriteľné, že dokázal spraviť viac ako 28% nárast, hlavne čo sa týka aeróbnej kapacity a silovej vytrvalosti," hovorí Michalom Ščepka. Viacej o Attilových tréningoch a zápasoch, ktoré ho čakajú v blízkej dobe sa dozviete v našom rozhovore v hornej časti článku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NETKY, Fightlive Foto: Royal Water
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies