Rozhovor: Vojto Barborík na tlačovej konferencii Fortuna MMA: Rok bol viacmenej dobrý, ale teraz sa môžem fokusovať na fightovanie

NETKY.SK • 3 December 2023, 10:00 • 2 min
Rozhovor: Vojto Barborík na tlačovej konferencii Fortuna MMA: Rok bol viacmenej dobrý, ale teraz sa môžem fokusovať na fightovanie

BRATISLAVA - Na tlačovej konferencii Fortuna MMA sme mali možnosť vyspovedať fightera Vojta Barbaríka, ktorý mal za sebou síce ťažšie obdobie, ale teraz je pripravený sa sústrediť len na fighterskú kariéru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vojto Barborík (30) je mladý talentovaný MMA zápasník a medzi MMA bojovníkmi je známy svojou veľkou silou na zemi v grapplingu. Mnohí ho v tejto činnosti radia dokonca medzi európsku špičku. Cieľom slovenského fightera je titul perovej váhy v Oktagone či KSW. Má za sebou už množstvo úspešných fightov, z ktorých by sme mohli vypichnúť napríklad výhru proti Poliakovi Krzysztofovi Klaczekovi v jeho domácom prostredí počas eventu KSW 60 či výhru proti brazílskemu bojovníkovi Elisonovi "Baiano" Goncalvezovi. V domácom prostredí však prehral s legendárnym Ivanom Buchingerom a nestačil ani na talianskeho súpera Radu Maxima.

 

Od roku 2012, kedy Barborík prvýkrát vstúpil do profesionálnej osemhrannej klietky, súťažil na rôznych turnajoch a vo viacerých organizáciách. Zúčastnil sa akcií ako PCF, TFN, XFN a napokon aj Oktagon, kde debutoval v marci 2017. V novembri toho istého roku potom získal titul v organizácii TFN.

 

Počas svojej kariéry však musel zvládnuť aj neľahké rodinné problémy, ktoré ho často oberali o energiu, motiváciu aj koncentráciu. Všetko však napokon zvládol, aby mohol dokázať, že je jeden z najlepších fighterov na starom kontinente. Na česko-slovenskej scéne sa naposledy predstavil na akcii Oktagon Prime 3 tesne pred začiatkom pandémie v roku 2020.

 

Ako nám sám Barborík prezradil, verí, že už je všetko v poriadku, a on sa tak môže naplno venovať svojej zápasníckej kariére. Viac už sa dozviete v našom exkluzívnom rozhovore z tlačovej konferencii Fortuna MMA na vrchnej časti článku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Netky redakcia, Foto: Instagram / vbarborik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies