Rotterdam sa pripravuje na prípadnú vendetu Rimanov

NETKY.SK • 25 Február 2015, 13:29 • 2 min
Rotterdam sa pripravuje na prípadnú vendetu Rimanov

HAAG - Holandský Rotterdam je pripravený zabrániť odvete za vyčíňanie fanúšikov Feyenoordu v minulotýždňovom prvom zápase štvrťfinále futbalovej Európskej ligy v Ríme.

slovakia

left justify in out

Priaznivci holandského tímu zanechali na viacerých miestach talianskej metropoly po sebe spúšť, nešetrili ani vzácne kultúrno-historické pamiatky. V Rotterdame sa pred štvrtkovým odvetným stretnutím mobilizujú policajné sily a sprísňujú bezpečnostné opatrenia. "Vieme o zápase už niekoľko týždňov, považujeme ho za vysoko rizikový. Oproti pôvodným plánom sme zvýšili počet príslušníkov," povedal policajný hovorca Gijs van Nimwege.

Úrady očakávajú približne 2700 futbalových turistov z Talianska, asi 10 percent z nich vraj tvoria problémové osoby. 

 

Holandskí výtržníci sa minulý týždeň vybúrili najmä na svetoznámom Španielskom námestí. Nešetrili ani nedávno zrekonštruovanú Fontanu della Barcaccia z dielne barokových majstrov Pietra Berniniho a jeho syna Gian Lorenza Berniniho. Nahádzali do nej pivové fľaše, balóny v červených a bielych klubových farbách, či dokonca svetlice. "Kto to zničil, ten by to mal aj opraviť. Niekto musí niesť zodpovednosť. Nech sa k nej prihlási buď futbalový klub, alebo Holandsko," vyhlásil vtedy pobúrený starosta Ríma Ignazio Marino. 

 

Rotterdam sa zmohol iba na prejav podpory súkromným výzvam na finančné zbierky. Mestská samospráva je ochotná organizačne zastrešiť opravy, ale náklady by podľa nej mali niesť vinníci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies