Rosický v Arsenale nehráva, chce ho Olympiakos Pireus

NETKY.SK • 29 December 2014, 12:10 • 2 min
Rosický v Arsenale nehráva, chce ho Olympiakos Pireus

LONDÝN - Český futbalový reprezentant a hráč Arsenalu Londýn Tomáš Rosický možno už v januári zakotví v Olympiakose Pireus. Grécky klub má o služby skúseného 34-ročného stredopoliara (nar. 4. októbra 1980) už dlhší čas záujem a podľa tamojších i britských médií sa Rosického pokúsi získať v zimnom prestupovom termíne.

slovakia

left justify in out

Deväťdesiatdeväťnásobný kapitán reprezentácie ČR účinkuje v londýnskom tíme od roku 2006, ale tréner Arséne Wenger mu v ostatnom období nedáva príležitosť na trávniku. Na Druhý sviatok vianočný v piatok 26. decembra nastúpil Tomáš Rosický v Premier League 2014/2015 premiérovo v základnej zostave (dôveru byť v základnej jedenástke dostal po siedmich mesiacoch, pozn.), predviedol vynikajúci výkon a gólom v 65. min sa podieľal na domácom víťazstve Arsenalu proti tímu Queens Park Rangers (2:1). Paradoxne, o dva dni neskôr v nedeľu 28. decembra už nefiguroval ani v zápasovej súpiske pri víťaznom dueli na pôde mužstva West Ham United (2:1). 

 

"Môžem potvrdiť, že Gréci majú skutočne veľký záujem. Pokiaľ by sa však niečo udialo, tak až v novom roku. Zatiaľ ešte neprišlo k rozhodnutiu, či sa situácia Tomáša v Arsenale bude nejako riešiť," citoval portál iDnes.cz slová hráčovho manažéra Pavla Pasku. 

 

Samotný Rosický nastúpil v tomto ligovom ročníku za londýnsky klub iba štyrikrát, z toho tri razy ako striedajúci hráč. "V zápase proti Q. P. Rangers som chcel trénerovi dokázať, že ma môže viac využívať na trávniku," skonštatoval český záložník a doplnil: "Neviem, prečo nehrávam. Pravdepodobne hrá úlohu môj vek, či sa mi to páči alebo nie. Veď mám 34 rokov. Na druhej strane však musím povedať, že taký pozvoľný pokles výkonnosti, ktorý prichádza s pribúdajúcim vekom, v mojom prípade nenastal. Keď zoberiem do úvahy októbrový kvalifikačný duel s Holandskom, namerali mi, že som nabehal dvanásť kilometrov, čo je viac ako priemer. A v Arsenale patrím podľa testov medzi piatich najrýchlejších futbalistov. Objem práce stále zvládam, rýchly som stále rovnako." 

 

"Aj keď dlho nehral, proti tímu Queens Park Rangers predviedol skvelý výkon. Tomáš ukázal, že každý hráč by mal byť pripravený kedykoľvek nastúpiť," podotkol na Rosického adresu kouč Arsenalu Arséne Wenger, ktorý na margo následnej absencie na súpiske v nedeľňajšom súboji s West Hamom vysvetlil: " Dal som mu voľno, aby si oddýchol. Keď som ho v piatok striedal (Rosický odišiel z trávnika v 83. min, vystriedal ho 19-ročný Calum Chambers, pozn.), chytali ho kŕče." 

 

V Arsenale je na Rosického post v strede poľa veľká konkurencia - Alex Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla, Mathieu Flamini, Aaron Ramsey či Mesut Özil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies