Ronaldo údajne ponúkol pozostalým obetí z brazílskeho lietadla 3 milióny eur

NETKY.SK • 30 November 2016, 15:04 • 2 min
Ronaldo údajne ponúkol pozostalým obetí z brazílskeho lietadla 3 milióny eur

MEDELLÍN - Futbalový svet oplakáva leteckú tragédiu brazílskeho tímu Chapecoense, ale mnohí sa snažia zmierniť utrpenie pozostalých finančnými darmi. Pomoc vo výške 3 milióny eur Brazílčanom údajne poskytol Cristiano Ronaldo. Informoval o tom portál australianetworknews.com s odvolaním sa na report webu Talking Baws.

slovakia

left justify in out

Kapitán portugalských majstrov Európy a kanonier úradujúceho šampióna Ligy majstrov Realu Madrid zatiaľ verejne nezareagoval na túto informáciu. Nie je teda overené, či je aj pravdivá. Na svojom facebookovom konte však vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí tímu Chapecoense z lietadla smrti, ktoré smerovalo do kolumbijského Meddelínu na finále Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana), obdoby Európskej ligy.


Podľa iných zdrojov sa k štedrým donorom tragédiou zdevastovaného brazílskeho klubu pridal aj francúzsky futbalový šampión Paríž St. Germain, a to sumou 40 miliónov eur. Podľa portálu Sport 360 popredné brazílske futbalové kluby vyhlásili, že ponúknu Chapecoense svojich hráčov na hosťovanie. FC Sao Paulo vyzval, aby bol klub v najbližších troch ročníkoch najvyššej brazílskej súťaže uchránený od zostupu a dostal tak čas potrebný na obnovu.

 

Medellínske Atlético Nacional, súper v neuskutočnenom finále Copa Sudamericana, zase požiadal Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL), aby trofej priznala Chapecoense. Kolumbijčania už jeden titul v tejto sezóne získali, keď vyhrali prestížnejší Pohár osloboditeľov a zúčastnia sa na majstrovstvách sveta klubov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies