Policajti v Košiciach prenasledovali auto, našli v ňom zrejme drogy, vodič ušiel.

NETKY.SK • 1 Február 2023, 20:30 • 2 min
Policajti v  Košiciach prenasledovali auto, našli v ňom zrejme drogy, vodič ušiel.

Košice - Polícia prenasledovala v pondelok po 22.00 h na košickom Sídlisku KVP osobné vozidlo zn. Kia, ktorého vodič napriek výzvam odmietal zastaviť.

slovakia

left justify in out

Napokon auto v strede cesty náhle zastavil a utiekol, vo vozidle ostali dve osoby a policajti v ňom spozorovali vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky. Obhliadkou miesta činu policajti začali trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. "V opustenom vozidle sa nachádzali dve osoby vo veku 41 a 21 rokov, ktoré ani na opakované výzvy zakročujúcich policajtov, aby vyšli z vozidla, nereagovali, preto boli voči nim použité donucovacie prostriedky," uviedla. Na miesto privolali psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Nájdené plastové vrecúško a zelenú sušinu zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti obe osoby z auta obmedzili na osobnej slobode a predviedli na útvar Policajného zboru. Po vykonaní potrebných procesných úkonov ich zo zadržania opatrením so súhlasom prokurátora prepustili. "Unikajúci vodič vozidla doposiaľ stotožnený nebol ani nebolo vznesené obvinenie žiadnej konkrétnej osobe. Podľa výsledkov expertízneho skúmania bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci, samozrejme, totožnosť vodiča, ktorý z miesta ušiel, policajti naďalej zisťujú," uviedla Ivanová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies