Rómsky bezdomovec chcel pripáliť cigaretu: Nitran sa mu vyhrážal zabitím

NETKY.SK • 3 September 2016, 06:37 • 2 min
Rómsky bezdomovec chcel pripáliť cigaretu: Nitran sa mu vyhrážal zabitím

BANSKÝ BYSTRICA - Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil 51-ročného muža z Nitry z trestného činu extrémizmu - nebezpečného vyhrážania, spáchaného z osobitného motívu, spočívajúceho v nadávkach a vyhrážkach pre príslušnosť poškodeného k rómskemu etniku.

slovakia

left justify in out

"V sobotu (27.8.) okolo 23.40 h pred budovou hlavnej železničnej stanice v Banskej Bystrici prišiel k obvinenému mužovi 29-ročný bezdomovec a pýtal si oheň na zapálenie cigarety. Obvinený mu začal vulgárne nadávať a následne sa vyhrážať. Tvrdil, že má pri sebe pištoľ a vyhrážal sa, že ho zastrelí. Poškodený z obavy o svoj život z miesta utiekol, vbehol do budovy železničnej stanice a odtiaľ na oddelenie železničnej polície, kde skutok nahlásil," informovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

 

Ako ďalej uviedla, hliadka železničnej polície bezprostredne po oznámení preverila pohyb osôb na stanici a v jej okolí. Následne obmedzila osobnú slobodu osobe, ktorá zodpovedala popisu. Podozrivý bol viditeľne pod vplyvom alkoholu, búchal a kopal do uzamknutých dverí vestibulu. Vo verbálnom útoku pokračoval aj počas predvádzania i v priestoroch oddelenia železničnej polície.

 

"Vyšetrovateľ spracoval podnet na ukončenie veci v takzvanom superrýchlom konaní, v ktorom bol súdom páchateľovi uložený trest odňatia slobody na osem mesiacov s podmienečným odkladom na 14 mesiacov. V tomto prípade ide o trestný čin nebezpečného vyhrážania, ktorý bol spáchaný z osobitného motívu a verejne," dodala hovorkyňa.

 

Osobitným motívom sa rozumie spáchanie trestného činu z národnostnej, etnickej alebo rasovej nenávisti, nenávisti z dôvodu farby pleti či pre sexuálnu orientáciu.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies