Romney podporil interrupcie aj v prípade ohrozenia zdravia matky

NETKY.SK • 28 August 2012, 06:39 • 2 min
Romney podporil interrupcie aj v prípade ohrozenia zdravia matky

Romney podporil interrupcie aj v prípade ohrozenia zdravia matky - Politika Prezidentský kandidát amerických republikánov Mitt Romney podporil interrupcie v prípade znásilnenia, incestu a ohrozenia zdravia a života matky, oznámila dnes agentúra AP. Romney

slovakia

left justify in out

imgPrezidentský kandidát amerických republikánov Mitt Romney podporil interrupcie v prípade znásilnenia, incestu a ohrozenia zdravia a života matky, oznámila dnes agentúra AP. 
      Romney to uviedol v pondelkovom rozhovore pre americkú televíziu CBS News počas prebiehajúceho nominačného zjazdu Republikánskej strany na Floride. Delegáti podľa očakávaní oficiálne nominujú tohto bývalého guvernéra štátu Massachusetts za prezidentského kandidáta republikánov.
      Romneyho deklarované postoje k otázke interrupcií sa postupom času menia. V 90. rokoch kandidoval za senátora ako stúpenec práva na interrupcie. Ako prezidentský kandidát však zmenil názor a vystupoval ako ich rozhodný odporca. Umelé prerušenie tehotenstva pripúšťal len vo výnimočných prípadoch znásilnenia, incestu a ohrozenia života matky.
      V pondelkovom interview pre CBS News pridal k zoznamu možných výnimiek aj ohrozenie zdravia matky, čo podľa agentúry AP vzbudzuje otázky o jeho pozícii v radoch konzervatívnych republikánov. Romneyho viceprezidentský kandidát Paul Ryan naopak vystupuje proti "zdravotnej výnimke", ktorá podľa neho umožňuje veľmi široké interpretácie. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies